Εύκολα, γρήγορα και νόστιμα γιουβαρλάκια αυγολέμονο.



Θρεπτικό και νόστιμο φαγητό, τα γιουβαρλάκια, γίνονται γρήγορα και είναι ένα απο τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων, ειδικά τώρα που αρχίζει και κρυώνει ο καιρός. Με ελάχιστα υλικά και χρόνο, δημιουργούμε ένα αριστούργημα!

Υλικά:

  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο, άπαχο κιμά
  • 1 φλ.τσαγιού ρύζι γλασέ 
  • 1 φλιτζανάκι καφέ ρύζι γλασέ 
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • νερό
Για το αυγολέμονο:
  • 1 αυγό
  • χυμό απο μισό λεμόνι
  • Ζουμί απο την κατσαρόλα.
Εκτέλεση:

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζουμε να βράσει. Μέχρι να γίνει, σε ένα μπώλ, ρίχνουμε τον κιμά, αλατοπίπερο, το φλιτζανάκι με το ρύζι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Όταν αρχίσει το νερό να βράζει, σχηματίζουμε τα γιουβαρλάκια, κάνοντας μπαλάκια και ένα ένα τα ρίχνουμε με προσοχή, μέσα στο νερό. Σιγά σιγά, αφού ρίξουμε όλα τα γιουβαρλάκια μέσα στο νερό, θα αρχίσει να βγάζει αφρό, οπότε με μια ρηχή κουτάλα, θα πρέπει να ξαφρίσουμε. Τα αφήνουμε για κανένα μισάωρο να βράσουν. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπίπερο, ελαιόλαδο και το ρύζι. Περιμένουμε να βράσει το ρύζι, σύμφωνα με τις οδηγίες. Αυτό ήταν, το φαγητό μας είναι έτοιμο!

Για το αυγολέμονο, θα χρειαστούμε ένα μπωλάκι. Εκεί σπάμε το αυγό και ρίχνουμε το χυμό απο το λεμόνι. Με ένα πιρούνι, τα χτυπάμε μαζί. Αφού αφήσουμε λίγο το φαγητό στην κατσαρόλα να κρυώσει, με τη βοήθεια μιας κουτάλας, ρίχνουμε σιγά σιγά μερικές κουταλιές απο το ζουμί το φαγητού μέσα στο αυγολέμονο, ανακατεύοντας ταυτόχρονα γρήγορα για να μην κόψει το μίγμα. Ρίχνουμε όπως είναι το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε το φαγητό για να πάει παντού και να μας δώσει μια κρεμώδη υφή. Πεντανόστιμο!

TIPS
  1. Το μισό κιλό κιμάς, βγάζει περίπου 18 γιουβαρλάκια.
  2. Βάζουμε το ρύζι μέσα στον κιμά, για να μην διαλυθούν τα γιουβαρλάκια όσο βράζουνε.
  3. Τα γιουβαρλάκια έχουν βράσει όταν αρχίσουν να επιπλέουν στο νερό που βράζει.
  4. Το αυγολέμονο είναι προαιρετικό, μπορείτε να το παραλείψετε και να χρησιμοποιήσετε σκέτο λεμόνι. 
  5. Πριν ετοιμάσετε το αυγολέμονο, πρέπει οπωσδήποτε να αφήσετε λίγο το φαγητό να κρυώσει. Αν είναι καυτό, το αυγολέμονο θα κόψει και θα υπάρχουν κομμάτια αυγού μέσα στο φαγητό.
  6. Μπορείτε να προσθέσετε και λαχανικά μέσα στη σούπα, όπως πατάτα ή καρότα. Συνήθως το κάνω σκέτο, αυτή τη φορά όμως πρόσθεσα λίγο καρότο.


CONVERSATION

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου