Αντιμετωπίστε το κρυολόγημα και τη γρίπη με αυτούς τους 6 φυσικούς τρόπους.

Με τις πρώτες βροχές του φθινοπώρου αρχίζουν και οι πρώτες ψυχρούλες, που μας κάνουν να θέλουμε να χουχουλιάζουμε στο σπίτι, να χωθούμε σε αγκαλιές, με μια κούπα ζεστή σοκολάτα στα χέρια και ταινίες. Μαζί με όλο αυτό το ρομαντικό, φθινοπωρινό σκηνικό όμως, έρχονται και τα πρώτα κρυωματάκια για να μας ταλαιπωρήσουν. Κι ενώ προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε με σιρόπι και παυσίπονα, η φύση φροντίζει να μας προμηθεύσει με διάφορα γιατρικά χωρίς τελικά να πάρουμε φάρμακα. Ή έστω να μην πάρουμε πολλά.

Χαμομήλι: Πρώτο και καλύτερο το κλασσικό χαμομηλάκι, έχει αντισηπτικές και μαλακτικές ιδιότητες, τονώνει το ανοσοποιητικό και βοηθάει στην καταρροή.


Μίγμα νερού, χυμού λεμονιού και κανέλας: Βοηθάει πολύ στον βήχα και στον ερεθισμένο λαιμό. Ζεσταίνετε λίγο νερό και μέσα ρίχνετε μερικές σταγόνες λεμονιού και μισό κουταλάκι κανέλα ή ένα ξυλάκι κανέλας. Ανακατεύετε λίγο, το αφήνετε για 2-3 λεπτά να κάτσει και το πίνετε ζεστό. Κάνει θαύματα!

Ρόφημα ρίγανης: Μπορεί να μην έχει και τόσο καλή γεύση, αλλά βοηθάει πολύ στον βήχα, τον πονόλαιμο, τις ανακατωσούρες στο στομάχι και στην αντιμετώπιση του πυρετού. 

Τσαϊ με φασκόμηλο: Είναι αντιβηχικό, βοηθάει στην καταρροή και στον πυρετό.

Κοτόσουπα: Ότι καλύτερο μπορούμε να φάμε σε περίπτωση γρίπης ή κρυολογήματος. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε καμιά τρελή συνταγή. Ακόμα κι ένα μπούτι να υπάρχει στην κατάψυξη, με λίγο ρυζάκι, φιδέ ή τραχανά και αυγολέμονο είναι βάλσαμο για όσους νιώθουν αδύναμοι και άρρωστοι! Περιέχει βιταμίνη Β, είναι καταπραϋντική και αν προσθέσετε μέσα καρότο, σέλινο και άλλα λαχανικά είναι πηγή ενυδάτωσης, βιταμινών C και K, καθώς και αντιοξειδωτικών.

Πορτοκάλια, μανταρίνια και άλλα εσπεριδοειδή: Καλό είναι να τα καταναλώνουμε πολύ πριν κρυώσουμε, καθώς περιέχουν τη γνωστή σε όλους βιταμίνη C. Μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της διάρκειας του κρυολογήματος. 

Η λίστα των φυσικών τρόπων αντιμετώπισης του κρυολογήματος είναι ατέλειωτη και με πολλούς συνδυασμούς. Κρεμμύδια, σκόρδα, καυτερές πιπεριές, τσάι βουνού, εχινάκια, μπανάνες, μήλα, μέλι και τόσα άλλα πράγματα που μας δίνει η φύση απλόχερα. 

TIP: Πριν χρησιμοποιήσετε κάποιο απο αυτά, ή αν έχετε σοβαρά συμπτώματα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας, όπως επίσης και να σκεφτείτε τυχόν αλλεργίες που μπορεί να έχετε.


Φωτογραφία: Kelly Sikkema on Unsplash


CONVERSATION

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου