Χάραξε το σημάδι βιβλίο 1- Βερόνικα Ροθ

Πρόκειται για ένα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας, απο αυτά που βρίσκω πάρα πολύ ενδιαφέροντα. Μια ιστορία που εκτυλίσσεται σε διάφορους πλανήτες, με πρωταγωνιστές τη Σάϊρα, αδερφή ενός βίαιου τύραννου του λαού των Σοτέτ και τον Άκος, κάτοικο ενός ειρηνικού πλανήτη, του Θούβε. Κάθε άνθρωπος, διαθέτει ένα χάρισμα που τον ξεχωρίζει απο τους υπόλοιπους και που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, είτε εναντίον του ανθρώπου που το κατέχει, ή υπέρ του, ανάλογα με τη μοίρα του. 



Ο Άκος συλλαμβάνεται στο σπίτι του απο τους Σοτέτ και οδηγείται με τη βία, μαζί με τον αδερφό του στον πλανήτη τους.  Η Σάϊρα έχει το χάρισμα του ρεύματος, το οποίο της προκαλεί πόνο και δύναμη. Είναι η λεπίδα στο χέρι του τύραννου αδερφού της. Ο Άκοςακυρώνει τα χαρίσματα των άλλων. Αναγκάζεται να βρίσκεται δίπλα στη Σάϊρα, για να την βοηθάει να αντέχει τον πόνο που της προκαλούν οι σκιές του ρεύματός της. Σιγά σιγά, αναπτύσσεται μια σχέση μεταξύ τους απο την οποία έχουν ο καθένας το δικό του συμφέρον. Εκείνη θέλει να γίνει ο πόνος της υποφερτός, να μπορέσει να δεί οτι είναι κάτι περισσότερο απο ένα εργαλείο βασανιστηρίων στα χέρια του αδερφού της. Εκείνος, θέλει απλά να πάρει τον αδερφό του και να γυρίσουν στον πλανήτη τους. Η εχθρότητα ανάμεσα στους δύο λαούς φαίνεται απροσπέλαστη αλλά οι δύο νέοι πρέπει να αποφασίσουν αν θα βοηθήσουν ο ένας τον άλλον ή αν θα καταστραφούν.

Θα πώ καθαρά την προσωπική μου άποψη.  Ενώ είναι ένα βιβλίο απο αυτά που μου αρέσουν, δεν ενθουσιάστηκα. Με κούρασε λιγάκι και η αλήθεια είναι οτι άργησα να το τελειώσω γιατί διάβαζα λίγο λίγο κάθε φορά, δεν με συνεπήρε. Η πλοκή, σαν ιστορία, έχει ένα ενδιαφέρον αλλά όχι τόσο, όσο να με κρατήσει κολλημένη, να έχω αγωνία για το τί θα γίνει στη συνέχεια, να μην μπορώ να το αφήσω απο τα χέρια μου. Θα ήθελα να είναι λίγο πιο γρήγορο, λιγότερο προβλέψιμο. Δεν είναι κακό. Είναι ένα καλούτσικο βιβλίο για εμένα.


Δείτε ακόμα:

Ο Ασπροδόντης- Τζακ Λοντον

Το σπίτι των σκιών- Χρυσιήδα Δημουλίδου

Τα καλά κορίτσια δεν μιλάνε-Katie Cotungo-Candace Bushnell





CONVERSATION

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου