Φιογκάκια με λαχανικά


Τη συγκεκριμένη συνταγή συνήθως την κάνω με σπαγγέτι, αλλά σήμερα δεν είχα, γι' αυτό και χρησιμοποίησα φιογκάκια. Είναι πολύ ελαφριά και καλοκαιρινή. Βέβαια για εμένα στη μαγειρική, δεν υπάρχουν καλοκαιρινά και χειμερινά φαγητά. Μπορώ να μαγειρέψω γιουβαρλάκια το καλοκαίρι και γεμιστά τον χειμώνα, αν τα λαχταρήσω ή μου τα ζητήσουν οι άντρες του σπιτιού! 

ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γρ. μακαρόνια φιογκάκια (ή ότι άλλο θέλετε)
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 πιπεριά κέρατο
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • λίγα ντοματίνια
  • λίγο σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι 
  • ρίγανη
Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες. Μέχρι να βράσουν, ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Τα πλένουμε και στη συνέχεια, σε ένα ξύλο κοπής, τα κόβουμε σε λωρίδες. Τα ντοματίνια τα κόβουμε στη μέση. Μόλις βράσουν τα μακαρόνια, πριν τα σουρώσουμε, κρατάμε λίγο από το νερό τους και τα ρίχνουμε στο σουρωτήρι. Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ξεκινάμε να σοτάρουμε για λίγο τα λαχανικά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.  Τα ντοματίνια θα βγάλουν ζουμί το οποίο αφήνουμε για 1-2 λεπτά να βράσει μέχρι να μην μείνει πολύ. Τέλος, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Καλή όρεξη!

Tips:
  1. Αντί για πράσινη πιπεριά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιπεριά φλωρίνης ή και τις δύο. Με την φλωρίνης, η σάλτσα που θα γίνει, θα βγει πιο γλυκιά. 
  2. Αν δεν έχετε ντοματίνια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ντομάτα και να την κόψετε ή λεπτές φέτες ή στα 4.
  3. Η επιλογή των λαχανικών είναι καθαρά θέμα γούστου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε π.χ. μελιτζάνα. Το ίδιο ισχύει και για τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
  4. Τρίβω λίγη φέτα πάνω απο τα δικά μου μακαρόνια. Δοκιμάστε το!

CONVERSATION

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου