Ζαμπονοκασερόπιτα


Πιο μαμαδίστικη πίτα δεν υπάρχει! Αρέσει σε όλους και δεν μένει τίποτα, ούτε τρίμα! Αυτή τη φορά προτίμησα το έτοιμο φύλλο. Ορίστε η συνταγή:

ΥΛΙΚΑ:


  • Τριμμένο κεφαλοτύρι (ή οποιοδήποτε άλλο τυρί/κασέρι της επιλογής σας)
  • Αλλαντικά (χρησιμοποίησα ζαμπόν και μπριζόλα)
  • Φύλλο χωριάτικο ή σφολιάτας 

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα αλλαντικά σε κυβάκια ή λωρίδες. Σε λαδωμένο ταψί, στρώνουμε 2 χωριάτικα φύλλα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί ή κασέρι και απο πάνω ρίχνουμε το μισο απο τα αλλαντικά που κόψαμε. Στρώνουμε απο πάνω άλλα δύο χωριάτικα φύλλα και επαναλαμβάνουμε πάλι τη διαδικασία. Τέλος, στρώνουμε τα τελευταία δύο φύλλα και αλείφουμε απο πάνω με λίγο λάδι ή αυγό για να πάρει ωραίο χρώμα η πίτα μας. Ψήνουμε στους 180, για 45' με 1 ώρα.

Καλή απόλαυση!


Tips: 

  1. Ο λόγος που κόβουμε τα αλλαντικά είναι γιατί τρώγεται καλύτερα η πίτα μας. Δηλαδή, όταν δαγκώνουμε, δεν υπάρχει περίπτωση να βγει μια ολόκληρη φέτα ζαμπόν!
  2. Μπορείτε να φτιάξετε και μια σάλτσα τύπου ελαφριά μπεσαμέλ ή τέσσερα τυριά για κάτι λίγο διαφορετικό αλλά εξίσου νόστιμο, πάνω απο τα αλλαντικά, πριν στρώσετε τα επόμενα φύλλα.

CONVERSATION

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου