Μηλόπιτα, απλή, ελαφριά και εύκολη


Η μηλόπιτα είναι απο τα αγαπημένα μου γλυκά. Την συγκεκριμένη συνταγή, μου την έδωσε η κουνιάδα μου, η Χάιντι. Είναι απλή, εύκολη και το αποτέλεσμα πολύ νόστιμο. 

Υλικά:

  • 2 μήλα μεγάλα κόκκινα
  • 2 αυγά
  • 100γρ. γαλα
  • 2κ.γ baking powder
  • 2 βανίλιες
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 χούφτα καρύδια (ψιλοκομμένα)
Για το σιρόπι:

  • 100γρ βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 κ.γ κανέλλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη


Σε ένα μεγάλο μπώλ ρίχνουμε αυγά, ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι και το baking powder. Ανακατεύουμε για λίγο και τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε λίγο ακόμα για να ενσωματωθούν. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλλα για να λιώσουν όλα μαζί.

Σε ένα σε ταψάκι για τάρτα (που ανοίγει) ή ένα στρογγυλό ταψάκι, στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε τα κομμένα μήλα, απο πάνω τα καρύδια, περιχύνουμε με το σιρόπι και τέλος ρίχνουμε το ζυμάρι. Ψήνουμε στους 170 C, για 40-45 λεπτά. Όταν η μηλόπιτα ψηθεί, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα, έτσι ώστε τα μήλα να είναι απο την πάνω μεριά.

Καλή επιτυχία!



Δείτε ακόμα:



CONVERSATION

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου