Ομελέτα φούρνου: εύκολη, γρήγορη και χορταστική!


Θέλεις κάτι γρήγορο, χορταστικό και θρεπτικό για τις μέρες που δεν θέλεις να ασχοληθείς πολύ με το μαγείρεμα; Για τις μέρες που δεν έχεις χρόνο; Που θες κάτι γρήγορο; Σου έχω την πιο νόστιμη ομελέτα φούρνου για να δοκιμάσεις!

Υλικά (για ένα μικρό πυρέξ):

  • 1 γλ. γάλα
  • 6 αυγά
  • 1 πιπεριά σε κυβάκια
  • 1 πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • Μερικές φέτες γαλοπούλα κομμένες σε κομμάτια
  • Φέτα (όση σου αρέσει)
  • Αλατοπίπερο
  • Ρίγανη
  • Λίγο ελαιόλαδο (προαιρετικά)

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα ολόκληρα τα αυγά, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο και το γάλα και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Χύνουμε το μίγμα σε ένα πυρέξ και προσθέτουμε τη γαλοπούλα και τα λαχανικά ( αφού τα έχουμε πλύνει πρώτα!). Τέλος, τρίβουμε απο πάνω τη φέτα και ανακατεύουμε ελαφρά για να πάνε παντού τα υλικά. Ψήνουμε για 10' στους 200 βαθμούς ή μέχρι να πάρει χρώμα η ομελέτα μας. Καλή όρεξη!


Tips
  1. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι άλλα υλικά για να κάνετε ακόμα πιο νόστιμη την ομελέτα σας, όπως κασέρι, κολοκυθάκια, σπανάκι ή λουκάνικα. Γίνετε όσο δημιουργικοί θέλετε!
  2. Μπορείτε να τσιγαρίσετε ελαφρώς την πατάτα και την πιπεριά πριν τα ρίξετε μέσα στα αυγά. Θα "απογειώσει" την ομελέτα σας.


CONVERSATION

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου