3ημερο στο Palmariva Beach Hotel στην Ευβοια


Φέτος, ήταν η πρώτη φορά που πήγα με τον γιο μου διακοπές, μόνοι μας. Τα 15νθήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο πατρικό μου, δεν τα μετράω, είναι απλά σαν να γυρνάω σπίτι. Αν δεν πας κάπου διαφορετικά, αν δεν μπεις σε καράβι, αν δεν μείνεις σε ξενοδοχείο, αν δεν λιώσεις όλη μέρα στη θάλασσα, αν δεν σκάσεις στο φαϊ, δεν είναι διακοπές!

Ο καπετάνιος μου είναι μπαρκαρισμένος για την ώρα, οπότε έστω και τελευταία στιγμή, καταφέραμε να βρούμε δωμάτιο (πάλι καλά!). Με αυτά και με εκείνα, όπως μπορείς να διαβάσεις σε προηγούμενο άρθρο, καθυστερήσαμε να το δούμε. Αυτά όμως δεν έχουν σημασία, το θέμα είναι οτι βρήκαμε. Οι πρώτες all inclusive διακοπές μάνας και γιού λοιπόν, ήταν στο Palmariva Beach Hotel. Το ξενοδοχείο, βρίσκεται στην Εύβοια, κοντά στην Ερέτρια. Για να γίνω όμως πιο συγκεκριμένη...

Μια ώρα σχεδόν απο Αθήνα και μέσω Χαλκίδας, δεν πήραμε το καράβι απο τον Ωρωπό, φτάσαμε στον πολυπόθητο προορισμό μας. Πίστεψέ με, το περίμενα πώς και πώς! Αυτό που ήθελα απο την αρχή ήταν ένα πράγμα: να παρκάρω όταν φτάσω και να ξανακουνηθεί το αυτοκίνητο όταν είναι να φύγω. Αυτό σήμαινε, φαγητό, δραστηριότητες, κολύμπι όλα εκεί. Δεν έχω καλύτερο! 

Το ξενοδοχείο έχει πάρκινγκ δικό του, έξω σε έναν χώρο, αλλά μπορείς να παρκάρεις και μέσα, αν βρείς λόγω σεζόν. Εγώ βρήκα μέσα! Κλείσαμε ένα δωμάτιο σε συγκρότημα bungalows, όχι πολύ μακριά απο το κεντρικό κτήριο, με θέα τον κήπο και στο βάθος τη θάλασσα. Ένα απλό δωμάτιο, δίκλινο, με ωραίο μπάνιο, καθαρό, για να μπορείς να ξεκουραστείς και να χαλαρώσεις. Αυτό που μου άρεσε και βοηθάει πολύ τον επισκέπτη, είναι οτι σε κάθε δρομάκι, έχουν δώσει ονόματα: Andros ave., Santorini ave., Mykonos ave. κτλ, μαζί με τα νούμερα των δωματίων που βρίσκονται στο συγκεκριμένο δρομάκι.

Το all inclusive που κλείσαμε, περιλάμβανε 3 γεύματα την ημέρα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό), απεριόριστη κατανάλωση σε χυμούς, αναψυκτικά, καφέ και κάποια αλκοολούχα ποτά ή κοκτέιλ, πρόσβαση σε πισίνα και θάλασσα, γυμναστήριο, γήπεδα, μίνι γκολφ και άλλα αθλήματα, ενώ κάποιες άλλες παροχές ήταν με χρέωση, όπως για παράδειγμα το μασάζ. Επίσης υπάρχει και ένα μαγαζάκι στο κεντρικό κτήριο, με διάφορα είδη που μπορεί να χρειαστεί ο επισκέπτης. Τέλος, κάθε βράδυ υπάρχει δραστηριότητα για να διασκεδάζουν τα παιδιά, καθώς και events όπως Folclore evening ή βραδιά ντίσκο για τους μεγαλύτερους στο αμφιθέατρο.

Η παραλία είναι με άμμο, μέσα και έξω, μπορείς να κάνεις water sports και υπάρχει παιδική χαρά για να παίζουν τα μικρότερα παιδάκια. Έκανα και aqua aerobics, μαζί με κάποιους Γάλλους τουρίστες και, το διασκέδασα πολύ! 


Δεξιά και αριστερά, υπάρχουν προβλήτες με φάρους, ιδανικά σημεία για φωτογραφίες. Απο εκεί, μπορείς να δεις την Ερέτρια δεξιά να λάμπει μόλις βασιλεύει ο ήλιος. Απλά υπέροχο. 


Η πισίνα απο την άλλη, δεν είναι πολύ μεγάλη, είναι όμως καθαρή, όπως και ο χώρος γύρω της και υπάρχει ειδικός χώρος για τα μικρά παιδιά, όπου είναι πολύ ρηχή, όπως και ναυαγοσώστης. Να σημειώσω, οτι ήταν το αγαπημένο μου μέρος! Ξαπλώστρα, καφεδάκι ή κοκτειλ και relax! Όπως καταλαβαίνεις, πρωί-απόγευμα, ήμασταν μια εδώ και μια εκεί και τις 3 μέρες! 

Το φαγητό ήταν πολύ καλό, νόστιμο, καλομαγειρεμένο, σε στυλ μπουφέ. Δεν προλάβαιναν να αδειάζουν τα "ταψιά", γέμιζαν κατευθείαν με καινούρια φαγητά. Υπήρχε ποικιλία και στο φαγητό αλλά και στα γλυκά. Μου άρεσαν ιδιαίτερα οι σαλάτες, τις αγαπώ έτσι κι αλλιώς. Υπήρχαν 2 πάγκοι με τουλάχιστον 10 διαφορετικές σαλάτες, απο απλή αγγουροντομάτα μέχρι σαλάτα με κους κους και κάποιες που δεν θυμάμαι καν τα ονόματά τους, δοκίμασα όμως με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση. I'm a salad girl, what can I say?

Γενικά, η εμπειρία μας εκεί, μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί. Το προσωπικό σε όλους τους χώρους ήταν ευγενέστατο και αισθανόμασταν πολύ άνετα. Ευχαριστηθήκαμε τη θάλασσα. Ο γιός μου είπε οτι περνούσε πάρα πολύ ωραία και σε τελική, αυτό είναι που μετράει περισσότερο. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα επισκεφθούμε κάποια στιγμή ξανά το ξενοδοχείο και με τον άντρα μου. 


Φωτογραφίες: Προσωπικό αρχείο

CONVERSATION

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου