5 money saving tips για να εξοικονομησεις χρηματα


Εδώ και καιρό το κόστος ζωής έχει ανέβει κατά πολύ, με αποτέλεσμα αρκετός κόσμος να παλεύει για να τα βγάλει πέρα, ειδικά τα νοικοκυριά τα οποία βασίζονται σε έναν μόνο μισθό. Παρακάτω, θα βρεις κάποια χρήσιμα tips για να εξοικονομήσεις χρήματα για τις φορές που ο μήνας, μοιάζει να είναι πολύ μεγαλύτερος απο τον μισθό σου.

Φτιάξε λίστες.

Η οργάνωση είναι το παν και οι λίστες όσο μικρές ή μεγάλες και να είναι, βοηθούν πολύ έτσι ώστε να μην  ξεχάσεις κάτι. Προσπάθησε να φτιάξεις μια λίστα με τα πράγματα που πρέπει να  τακτοποιηθούν άμεσα (όπως ενοίκιο, λογαριασμοί, φροντιστήρια κτλ.), για να έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα των υποχρεώσεων σου . Επειδή είναι τα μεγαλύτερα έξοδα, καλό είναι να βγαίνουν απο τη λίστα όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Σούπερ μάρκετ.

Μπορείς να εξοικονομήσεις αρκετά χρήματα απο τα εβδομαδιαία ψώνια σου. Όλα τα σούπερ μάρκετ, βγάζουν προσφορές και έχουν προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Κυνήγα τις προσφορές και δοκίμασε να αγοράσεις κάποια δικά τους προϊόντα, τα οποία συνήθως είναι πιο οικονομικά απο τα επώνυμα, αλλά εξίσου καλής-κάποια ίσως και καλύτερης- ποιότητας. Μην ξεχνάς, να έχεις ετοιμάσει τη λίστα σου και να την ακολουθήσεις πιστά!

Καφές, σνακ και φαγητό.

Μια αγαπημένη συνήθεια που έχουμε αν όχι όλοι, οι περισσότεροι,  είναι η στάση για έναν καφέ στο χέρι και ένα σνακ στον δρόμο για τη δουλειά, για να φας κάτι σε περίπτωση που πεινάσεις. Αντί για αυτό, μπορείς να ετοιμάσεις τον αγαπημένο σου καφέ απο το σπίτι, σε ένα ποτήρι-θερμός για να τον διατηρήσεις ζεστό ή κρύο για περισσότερο. Μπορείς επίσης να φτιάξεις κάποιο τοστ, σάντουιτς, φρούτο ή μπάρα για να πάρεις μαζί σου και να φας μέσα στη μέρα. 

Νόστιμα τα σουβλάκια και οι πίτσες, εύκολη λύση το delivery, αλλά έχει μπει και αυτό στη κατηγορία των ακριβών σπορ...Το meal prep είναι αυτό που χρειάζεσαι. Απλά, ετοιμάζεις ταπεράκια για την εβδομάδα, με τα φαγητά που σου αρέσουν. Μπορείς να τα ετοιμάσεις 1-2 μέρες νωρίτερα για να φας την επόμενη μέρα (αν τρως στη δουλειά) ή να μαγειρέψεις και να τα διατηρήσεις στην κατάψυξη, έτσι ώστε να έχεις πάντα φαγητό το μεσημέρι ή το απόγευμα που θα γυρίσεις. Βγάζεις ένα ταπεράκι απο την κατάψυξη πριν φύγεις το πρωί για να ξεπαγώσει και το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να το ζεστάνεις!

ΜΜΜ.

Όλοι αγαπάμε τα αυτοκίνητά μας, αλλά θέλουν κι αυτά να "φάνε". Για να γλυτώσεις λοιπόν χρήματα απο βενζίνες, ίσως και πάρκινγκ (αν δεν έχει εύκολο παρκάρισμα ή δικό της χώρο η εταιρία που δουλεύεις) ή απλά αν θες να πας κάποια βόλτα, προτείνω να αρχίσεις να χρησιμοποιείς τα ΜΜΜ. Είναι οικονομικότερο, δεν ανησυχείς για το παρκινγκ και πηγαίνεις πιο εύκολα στον προορισμό σου. Είναι δύσκολο να αφήσεις το αμαξάκι σου, σε νιώθω, αλλά είναι μια θυσία που πρέπει να κάνεις! Αν το μέρος που θέλεις να πας είναι κοντά στο σπίτι σου, μπορείς να περπατήσεις, να πάρεις τον αέρα σου και να ασκηθείς ταυτόχρονα.

Beauté.

Σε ποια δεν αρέσει να είναι περιποιημένη, να έχει όμορφα, λαμπερά μαλλιά και προσεγμένα άκρα; Σε καμία φυσικά. Αυτό το άρθρο όμως, γράφτηκε για να δώσει money saving tips. Έχω να σου προτείνω λοιπόν, αντί να φτιάξεις τα μαλλιά σου σε κάποιο κομμωτήριο, να το κάνεις μόνη σου στο σπίτι. Τί εννοώ; Μπορείς να αγοράσεις βαφή και, ή να την περάσεις μόνη σου ή να φωνάξεις μια φίλη σου να σου τα βάψει. Επίσης, αν πιάνει το χέρι σου, μπορείς να κάνεις μόνη σου το πιστολάκι ή να πιάσεις τα μαλλιά σου (υπάρχουν άπειρα βιντεάκια στο Instagram), για να είσαι πάντα χτενισμένη. 

Το ίδιο ισχύει και για τα νύχια σου. Μπορείς να κάνεις mani-pedi στο σπίτι, χρησιμοποιώντας απλό βερνίκι και τη λίμα σου για το μανικιούρ σου ή, έχοντας ήδη αυτά να πάρεις μια ελαφρόπετρα, λίγο απο το αγαπημένο σου αφρόλουτρο και μια λεκάνη, να βάλεις μέσα τα πόδια σου και να κάνεις και το πεντικιούρ σου. 

Κάνεις κάτι απο όλα αυτά; Αν έχεις να προσθέσεις κάτι παραπάνω, ανυπομονώ να το διαβάσω!


Φωτογραφία: Προσωπικό αρχείο.

CONVERSATION

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου