7 απλες και γρηγορες συνταγες για αρχαριους μαγειρες


Η μαγειρική, είναι κάτι που αγαπώ, είναι δημιουργική και μπορείς απο τα πιο απλά υλικά να φτιάξεις κάτι πεντανόστιμο και κυρίως θρεπτικό. Πιστεύω πως όλοι κρύβουμε έναν μάγειρα μέσα μας, αρκεί να τον φέρουμε στην επιφάνεια, με συνταγές απλές και δοκιμές, μέχρι σιγά σιγά, να αρχίσουμε να νιώθουμε αρκετά άνετα στην κουζίνα για να συνεχίσουμε με κάτι πιο δύσκολο. Έτσι λοιπόν, σου έχω εδώ 7 απλές συνταγές, για κάθε μέρα της εβδομάδας για να δοκιμάσεις την τύχη σου στη μαγειρική.

1. Μακαρόνια με σάλτσα.

Πανεύκολο και γρήγορο φαγητό, που οι περισσότεροι απο εμάς αγαπάμε να μαγειρεύουμε. 3 σκεύη χρειάζεσαι: μια κατσαρόλα για να βράσεις τα μακαρόνια, ένα σουρωτήρι για να τα σουρώσεις και μια μικρότερη για να ετοιμάσεις τη σάλτσα. Σε 20 λεπτά, το μεσημεριανό σου είναι έτοιμο ενώ υπάρχουν άπειρες επιλογές για να τα μαγειρέψεις, όπως αυτή που σου έχω εδώ.

2. Ομελέτα ή αυγά μάτια.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνεις λίγο λάδι και σπας τα αυγά. Αλατοπιπερώνεις, σκεπάζεις για 1-2 λεπτά με το καπάκι και voila! Τόσο γρήγορο και απλό. Εναλλακτικά, αν σου αρέσει η ομελέτα, χτυπάς τα αυγά σου σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνεις και ακολουθείς την ίδια διαδικασία, απλά θα τα αφήσεις λίγο παραπάνω να μαγειρευτούν. Μπορείς να εμπλουτίσεις την ομελέτα σου με οτι λαχταράει η ψυχή σου ή να δοκιμάσεις μια εκπληκτική συνταγή που σου έχω εδώ.

3. Fishsticks με πατάτες τηγανητές.

Όλα τα σούπερ μάρκετ έχουν fishsticks στα κατεψυγμένα και είναι μια απο τις πιο γρήγορες λύσεις για φαγητό. Απλά τα βάζεις στον φούρνο για 10 λεπτά και είναι έτοιμα. Συνόδευσε τα με μια τηγανιά πατάτες και απόλαυσε το γεύμα σου.

4. Φακές

Άλλο ένα εύκολο, γρήγορο φαγητό με υψηλή θρεπτική αξία. Απλά βράζεις τις φακές σου για 10 λεπτά μόνο σε νερό, τις σουρώνεις, τις ξαναρίχνεις στην χύτρα, προσθέτεις αλατοπίπερο, μυρωδικά, καρότο, κρεμμύδι, κλείνεις τη χύτρα, χαμηλώνεις το μάτι, βράζεις για άλλη μισή ωρίτσα και είναι έτοιμο. Αν δεν έχεις χύτρα ή φοβάσαι να τη χρησιμοποιήσεις, θα βράσεις τη φακή σου λίγο παραπάνω. 

Bonus tip: αν σου περισσέψει φαγητό, χώρισέ το σε ταπεράκια και βάλτο στην κατάψυξη. Απλά θα βγάζεις ένα ταπεράκι αποβραδίς να ξεπαγώνει για να το φας την επομένη το μεσημέρι.

5. Κοτόπουλο φιλέτο με ρύζι στον φούρνο.

Αφού πλύνεις το κοτόπουλο, κόβεις τα φιλέτα καταμήκος ετσι ώστε να γίνουν 2, προσθέτεις τα μπαχαρικά σου και σε ένα μικρό ταψί, τα ψήνεις σχεδόν μέχρι να ροδίσουν. Λίγο πριν ροδίσουν, στο ίδιο ταψί, προσθέτεις μια κούπα ρύζι και νερό και συνεχίζεις το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι. 

6. Κεφτεδάκια ή μπιφτέκια στον φούρνο με πατάτες.

Όσο μπελαλίδικο κι αν νομίζεις πως είναι το συγκεκριμένο φαγητό, σε πληροφορώ πως δεν είναι. Ένα νόστιμο φαγητό, που ανάλογα με την ποσότητα του κιμά, θα έχεις φαγητό και για την επόμενη μέρα! Μπορείς να βρεις τη συνταγή για τα μπιφτέκια εδώ.

7. Πίτα

Μια γρήγορη λύση είναι η πίτα. Μπορείς να αγοράσεις μια έτοιμη απο το σούπερ μάρκετ και να την έχεις στην κατάψυξη, έτοιμη για ψήσιμο. Τέλεια και χωρίς κόπο!


CONVERSATION

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου